24 Eylül 2010 Cuma

BAYAT EKMEKLERLE TEFLON TAVADA PİRATİK PİZZA



Yapılışı


Tavanızın büyüklüğüne göre
6 veya 7 ince dilimlenmiş bayat ekmek
3 veya 4 yumurta çırpılmış
İsteğe bağlı sucuk salam sosis
2 veya 3 aset sivri biber ince kıyılmış
Bir tatli kaşığı kadar kekik
Yapılışı
Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağında ince kıyılmış biberleri biraz öldürün
isteğe bağlı sucuk veya sosisleri tavaya ilave edin onlarında biraz öldürdükten sonra çırpılmış yumurtaları tavaya yayıp hemen bayat ekmekleri yumurtaları n üzerine kapatıp tavanın kapağını kapatıp yumurtalar kızarıp pişince büyük bir servis tabağına ters çevirip kahvaltıda
afiyet olsun

6 yorum:

muko dedi ki...

ELİNE SAĞLIK ABLACIM

aysun dedi ki...

ah be ne güzel günlerdi... pötibör vardı çayla yerdik, şimdi çikolatalısını da yapmışlar. eski günlere geri dönebiliriz artık! hehea (http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

Unknown dedi ki...

selam
Gülom çiçek börek sanırım hangi kalıba koysan olur ama kalının huyuna göre yağlarsan kalıptan çıkma konusunda inşaallah sorun yaşamazsın lezzetli bir börek oluyor tavsiye ederim sevgiler canım

uyar-dan dedi ki...

Ablacığım eline sağlık çok güzel ve pratik bir tarif

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

SELAMLAR ABLACIM BAYAT EKMEKLER NEFIS GORUNUYO BENDE AYNI SEKILDE SUT UN YUMURTA PEYNIR VE MAYDANOZ KARISTIRARAK FIRINA VERIYORUM PEYNİRLİ BOREK OLUYO YIYENLER ELDE ACTIM ZANNEDIYOLAR DENEMENI TAVSIYE EDERIM

Banuca dedi ki...

İşte bunu çok sevdim, hem pratik, hem güzel, hemen tariflerime alıyorum, teşekkürler:)

GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...