14 Eylül 2010 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ



MALZEMELER
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy kurusoğan
4 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker(Portakal suyunun tadına göre)
2 adet ince boy havuç
3-4 dal kereviz yaprağı ince kıyılmış
7-8 adet maydanoz ince kıyılmış
zeytinyağı,tuz,karabiber
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
öncelikle portakalların suyu sıkılıp bir köşede bekletilir
kerevizler soyulup ortası havuçların kalınlığı kadar kerevizin ortasında patlıcan oyar gibi oyup havuçlar kerevizin ortasından geçirilip bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde kesilip limonlu suda bekletilir.
Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağı ile sotelenir sotelenirken özellikle toz şeker ilave edilerek kavrulur.limonlu sudan çıkartılarak düzgün bir şekilde yayvan bir tencereye dizildikten sonra portakal suyu ilave edilip tuz ve karabiber eklenir pişmesine yakın maydanoz ve kereviz yaprağı ilave edilerek soğuması beklenir .Afiyet olsun.

4 yorum:

hazalca dedi ki...

bu yemeği bir kış pişirip yedik,yaz gelince bırakmıştık.hatırlattığın iyi oldu.hemen malzeme almam lazım.eline sağlık

yurdagül dedi ki...

öncelikle ellerine sağlık ablam afiyet şifa olsun inşlh.böyle misler gibi semzeli yemekleri görünce içim gidiyo benim eşim çokk yemek sectiğinden değişik bişey yaptığımda yemiyo ama bununda malzemesini alıp mutlaka denicem kardeşimle ben yerim kimse yemezse.

sevgiyle kal gülo ablam.

mintinin dünyası dedi ki...

canım ablam ellerine sağlık.sağlık kokan mis gibi bir yemek.ne marifetlisin maşallah.çok öpüyorum seni.çok beğendim yemeğini...

mandalincikmazi dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
etkinliğimde bloğumu miss gibi portakal kokuttuğun için çççok teşekkürlerrrrrrrr

GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...