25 Eylül 2010 Cumartesi

KALP Lİ SOSİS TABAĞI




uzun sosisi ortadan kesin baş kısmında biraz bırakın alt tarafını kürdanla tutturun çok az bir yağda altını üstünü kızartın ortasına bir yumurta kırıp tuzunu baharatını ekleyip yumurta pişene kadar kısık ateşte pişirin sıcak servis yapın

24 Eylül 2010 Cuma

BAYAT EKMEKLERLE TEFLON TAVADA PİRATİK PİZZA



Yapılışı


Tavanızın büyüklüğüne göre
6 veya 7 ince dilimlenmiş bayat ekmek
3 veya 4 yumurta çırpılmış
İsteğe bağlı sucuk salam sosis
2 veya 3 aset sivri biber ince kıyılmış
Bir tatli kaşığı kadar kekik
Yapılışı
Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağında ince kıyılmış biberleri biraz öldürün
isteğe bağlı sucuk veya sosisleri tavaya ilave edin onlarında biraz öldürdükten sonra çırpılmış yumurtaları tavaya yayıp hemen bayat ekmekleri yumurtaları n üzerine kapatıp tavanın kapağını kapatıp yumurtalar kızarıp pişince büyük bir servis tabağına ters çevirip kahvaltıda
afiyet olsun

23 Eylül 2010 Perşembe

YEŞİL ZEYTİNLİ SALÇALI SOSİS



Malzemeleri göz kararı ve kişilere göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler
İnce doğranmış sosis
ince kesilmiş biberli yeşil zeytin
sivri biber
yarım yem.kaşiğı salça
ince doğranmış maydanoz isteğe bağlı dereotu
tuz pul biber ve karabiber
Yapılışı
Bir tavaya çok az mikterda sıvıyağ konulur ve ısıtılır sonra ince doğranmış sivri biber ve biberli yeşil zeytinl ilave edilir ve sotelenir.
Sotelenen biberlere sosisler ilave edilir onlarda biraz sotelendiktikten sonra suyla eritilmiş salça ilave edilir tuz karabiber ve pul biber ilave edilir biraz daha su ilave edilerek tavanın kapağı kapatılıp ocağın altı kısılır yaklaşık 15 dak. sonra üzerine maydanoz ve dereotu ilave edilip ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun

14 Eylül 2010 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ



MALZEMELER
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy kurusoğan
4 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker(Portakal suyunun tadına göre)
2 adet ince boy havuç
3-4 dal kereviz yaprağı ince kıyılmış
7-8 adet maydanoz ince kıyılmış
zeytinyağı,tuz,karabiber
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
öncelikle portakalların suyu sıkılıp bir köşede bekletilir
kerevizler soyulup ortası havuçların kalınlığı kadar kerevizin ortasında patlıcan oyar gibi oyup havuçlar kerevizin ortasından geçirilip bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde kesilip limonlu suda bekletilir.
Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağı ile sotelenir sotelenirken özellikle toz şeker ilave edilerek kavrulur.limonlu sudan çıkartılarak düzgün bir şekilde yayvan bir tencereye dizildikten sonra portakal suyu ilave edilip tuz ve karabiber eklenir pişmesine yakın maydanoz ve kereviz yaprağı ilave edilerek soğuması beklenir .Afiyet olsun.

12 Eylül 2010 Pazar

TAVUKLU PATLICAN KEBAP






Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet rende patates
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi veya 3-4 yemek kşğ galeta unu
12 adet küçük boy patlıcan
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,pul biberi,köri ,toz zencefil
2 adet sarmısak
1 adet büyük boy kurusoğan rende
1 yemek kşğ domates salçası
Yapılışı
patlıcanların baş kısmı kalmak şartıyla kabukları soyulup tuzlu suda 15 dak.bekletilin acı suyu çıkması için.patlıcanlar suda bekletilirken tavuk göğüsleri rondodan çekilerek kıyma haline getirin , içine baharatlar ,yumurta ,1 adet çiğ patates rende ve ekmek içi eklenip çok iyi yoğrulup ve buzdolabında 10 dak.dinlendirilin.Kıyma dinlenirken patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılıp tuzlu suyu gitmesi için yıkanıp kurulandıktan sonra bol kızgın yağda hertarafı kızartılıp( yağa tuz atılınca hem patlıcanlara lezzet katar hemde yağ sıçramasını önler).Patlıcanların kızarma işlemi bitip soğuyunca tavuk kıymasıyla panlıcanların baş kısmı hariç her tarafı kıymayla kapatılıp tüm patlıcanları bu şekilde yaptıktan sonra tekrar kızgın
yağda hafif kızartıp fırın tepsisine dizilir salçalı su hazırlanıp tepsiye döktükten sonra 200 fırında 15 20 dak pişiririn fırından çıkarmadan önce kaşar rendesi tavuklu kebapların üzerine konulur ve kaşarların eriyip hafifif kızarınca fırından çıkarılıp sıcak servis yapın.
Benim kaşarlar biraz fazla kızardı afiyet olsun mutlaka denemenizi
tavsiye ederim servisi güzel görünümü şık ve tadı nefis
NOT Patlıcanları kıymayla kapatırken elinizi ıslatarak yapabilirsiniz

8 Eylül 2010 Çarşamba

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN



Tüm
ziyaretçilerimin,dostlarımın,arkadaşlarımın, Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda sevdiklerinizle hep beraber olmanız dileğiyle.

7 Eylül 2010 Salı

FIRINLANMIŞ CEVİZLİ SUSAMLI İNCİR LOKMASI






Fotğraf makinam bozuldu cep.Tlf.çekince görüntüler bozuk çıkıyor
tarifini Yeturlalezzetkareleri(http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com) sitesinde gördüm hemen denedim gerçekten arkadaşımın dediği gibi dışı kıtır içi lokum gibi bayramda gelen konuklarıma ikram etmeyi düşünüyorum.
Aldığım tarif aynen şöyle
1/2 kuru incir
İri parçalanmış önceden fırınlanmış ceviz1/2 lt ılık süt
1 paket vanilya(Tercihen) ben kullandım
1 kase susam
Yapılışı
İncirlerin içini açıp fırınlanmış cevizlerle doldurup açılan kısımlar üst üste getirip elimizle sıkıca kapatıyoruz.Tüm incirle bittikten sonra üzerine ılık süt ve bir paket vanilyayı döküp 45 dak.sütün içinde bekletiyoruz (pişirmiyoruz) yani marina ediyoruz.
Kağıt kaplı fırın tepsisine dinlenen incirleri susama batırıp diziyoruz önceden ısıtılmış 200 fırında susamların rengi dönene kadar kızartıyoruz soğuduktan sonra arkadaşımın ifadesine göre kapaklı bir kapta uzun süre dolapta saklayabilirsiniz

6 Eylül 2010 Pazartesi

SOSİSLİ BÖREKLER






Kahvaltıyla arası olmayan çocuklar için eğlenceli sosisli börekler
Malzemeler
1 yufka
4 adet veya 4,5 adet uzun sosis( yufkanın büyüklüğüne göre değişiyor)
1 yumurta
3 yemek kşğ.yoğurt
bu malzemeyle yaklaşık 30 40 tane çıkıyor ( Ben 22 yaşındaki bebeğime yaptığım için 3 tane çöp şiş börek yetti)

Yufkayı düz bir zemin üzerine yayıp yumurta ve yoğurt iyice çırpıldıkdan sonra elde edilen sosun yarısı yufkanın her yerine güzelce sürülür.
Sososler yufkanın tam ortasına oklava gibi dizilir yufkanın bir ucu diğer ucuyla birleştirilerek yarım ay şekline getirilir.Kalan yoğurtlu sos tekrar yufkaların üzerine sürülüp çok sıkı bir şekilde sigara böreği gibi sarılır ve ortdan ikiye keserek buzlukta 5,10 dakika bekletilir birer parmak genişliğinde kesilip kızgın yağda kızartılır.Kızaran börekleri çöp şişlere geçirilir ben aralarına biberli yeşil zeytinde geçirdim( tercih sizin ) sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun

3 Eylül 2010 Cuma

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI


Malzemeler
Közlenmiş kırmızı biber
ceviz,sarmısak zeytinyağı, kuru fesleğen, maydanoz tuz pul biber beyaz peynir ve yeşil zeytin limon veya sirke miktarlarını veremiyorum tamamen sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Kırmızı biberleri fırında közleyip kabuklarını soyup rondo dan geçirip çok parçalamadan alıyoruz yukarıdaki malzemeleri içine ilave ettikten sonra kapaklı bir kapta en az bir saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda ister yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

2 Eylül 2010 Perşembe

Fırında Kabak Mücveri



Yapılışı
2 veya 3 adet Kabak ( Ben İki Tane kullandım) iki kişi olduğumuz için
yarım demet maydanoz
yarım demet dere oto
3 veya 4 sap taze soğan veya kuru soğan rendesi ( ben taze soğan kullandım)
2 adet yumurta
bir paket kabartma tozu
bir çay bardağı( Ajda) un
100 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi ben kaşar kullandım)
yarım çay bardağı sıvı yağ
karabiber,pul biber,tuz kuru fesleğen tercihe baklı
üzeri için çörek otu
Yapılışı
kabakların kabuklarını soyup rendeleyin tüm malzemeleri ekleyip harmanlayıp borcama veya fırın tepsine yayın üzerine çörek otu sepip 180 fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin
Ben pişirip fırından çıkartdıktan sonra pasta kalıplarıyla kesip sarmısaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yaptım afiyet olsun çok hafif ve lezzetli oluyor
GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...