25 Ağustos 2010 Çarşamba

YELPAZELİ PATLICAN YEMEĞİ ( KIYMALI)





Malzemeler
6 adet kemer patlıcan ( Küçük boy)
250 gr yağsız kıyma
2 orta boy kuru soğan
2 adet rendelenmiş domates

1 yemek kşğ.Domates salçası
2-3 adet sarmısak
yarım demet maydanoz
tuz karabiber,pul biber ve kuru feslsğen(tercihe bağlı=
kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanların kabuklarını soymadan uzunla­masına dörder veya beşer kesik yaparak patlı canların yelpaze şeklini almasını sğalayalım. Tuzlu suda 1/2 saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak fırın kabma alalım. Bir ta vaya 2 veya 3 yemek kşğ sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyip hafifçe pembeleştirelim. Kıymayı ve doğranmış sarımsakları ekleyip kıymanın rengi değişene dek kavurmaya devam edelim. Sonra rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Tuzu ve baharatları kıyılmış maydanozu ekleyip tavayı ateşten alalım. Patlıcanların orta kısımlarına kıymalı harcı düz gün bir şekilde yayalım. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında sebzeler yumuşayana dek pişirerek servis yapalım.

5 yorum:

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık güloanne patlıcanın her türlü yemeğini severim.Nefiss görünüyor.Afiyet olsun.
Hayırlı iftarlar diliyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Patlıcanlı herşeyi çok severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

muko dedi ki...

ooof offf ablacımm görüntü muhteşemm eline sağlıkkk
sevgilerimleee

Gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım..selamlar

yurdagül dedi ki...

gülo ablam ellerine sağlık yine nefisss bi tarif vermişsin.sevgiler ablam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...