2 Eylül 2010 Perşembe
Fırında Kabak Mücveri
Yapılışı
2 veya 3 adet Kabak ( Ben İki Tane kullandım) iki kişi olduğumuz için
yarım demet maydanoz
yarım demet dere oto
3 veya 4 sap taze soğan veya kuru soğan rendesi ( ben taze soğan kullandım)
2 adet yumurta
bir paket kabartma tozu
bir çay bardağı( Ajda) un
100 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi ben kaşar kullandım)
yarım çay bardağı sıvı yağ
karabiber,pul biber,tuz kuru fesleğen tercihe baklı
üzeri için çörek otu
Yapılışı
kabakların kabuklarını soyup rendeleyin tüm malzemeleri ekleyip harmanlayıp borcama veya fırın tepsine yayın üzerine çörek otu sepip 180 fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin
Ben pişirip fırından çıkartdıktan sonra pasta kalıplarıyla kesip sarmısaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yaptım afiyet olsun çok hafif ve lezzetli oluyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Kızartma mücveri tercih ederim.Sağlık için bende fırımda yapıyorum.Ellerine sağlık,hoş görünüyor.Sevgilerrrr....
Merhaba. Her iki mücveri de çok severim ama fırında yapılanı daha pratik geliyor. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, kalıpla şekil verme fikrini sevdim. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
Fırında yapılanı daha pratik daha hafif geliyor bana ellinize sağlık bloğunuzu yeni gördüm nefis tarifler var. Sevgiler..
mücver mi? harika bayılırım
elinize sağlık
sevgiler
Bugün yaptım bende ,kızarmasını yapıyordum ,burda görünce denedim..İçine 1 tanede havuç ekledim veee üzerine kaşar koydum..Acele eden çocuklar olmasa tam pişince yiyecektik ama yinede tadı çok güzeldi..Sağol güloanne pratik bir yemek tarifim daha oldu..Yapana kolay gelsin yapmış da yemiş olana dA afiyet olsun
ben blogunuzun takipçilerindenim. çok güzel ve lezzetli tarifleriniz var. bende yeni bir blog açtım. sizleri beklerim
Yorum Gönder