28 Temmuz 2010 Çarşamba

NOHUTLU PATLICAN YATIRMA





Malzemeleri
4 adet patlıcan(  Kemer)
200 gr kıyma
1  adet irice kuru soğan
3 diş sarmısak
 yarım demet maydanoz
1 tatlı kşğ.domates salçası 1 yemek kşğ.biber salçası  ( veya 2 adet domates )
1 su bardağı haşlanmış nohut
sıvı yağ tuz karabiber pul biber
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
1 tatlı kşğ.un
sıvı yağ-tuz-karabiber
ÜZERİ İÇİN rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI
patlıcanlar alacalı soyulup uzun uzun dilimlenerek kızgın yağda  veya yağlanıp fırında kızartılır
diğer yanda soğan yemeklik doğranıp biraz yağda öldürünce içine sarmısaklar ve kıyma ilave edilir kıymalar suyunu çekip yağını salınca salçalar ilave edilir biraz daha kavurunca  haşlanmış nohutlar,maydanoz ve bahar ilave edilip kenara alınır .Diğer yandada beşamel sosunu hazırla fırın kabına  patlıcanlarıın 3/1 ni frın tepsisine diz üzerime nohutlu harç,onun üzerine beşamel sos tekrar patlıcanları tüm malzemeler bitene kadar işleme devam edin en sonunda üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 fırında  kaşarlar kızarana kadar tutup sıcak servis yapın afiyet olsun

3 yorum:

yurdagül dedi ki...

gülo ablam harikasın bu tarifini en kısa zamanda denicem bayılırım sebzeli bu tarz yemeklere tam benlik paylaşımın için çokk sağol ellerine sağlık afiyetler olsun.

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

guaydın elıne sağlık patlıcan olan her yemeği bayılarak yerım nefıs görunuyor sevgıler

ARZU'NUN LEZZET ADASI dedi ki...

ÇOK DEĞİŞİK ÇOK BEĞENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK..

GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...