28 Temmuz 2010 Çarşamba
NOHUTLU PATLICAN YATIRMA
Malzemeleri
4 adet patlıcan( Kemer)
200 gr kıyma
1 adet irice kuru soğan
3 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
1 tatlı kşğ.domates salçası 1 yemek kşğ.biber salçası ( veya 2 adet domates )
1 su bardağı haşlanmış nohut
sıvı yağ tuz karabiber pul biber
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
1 tatlı kşğ.un
sıvı yağ-tuz-karabiber
ÜZERİ İÇİN rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
patlıcanlar alacalı soyulup uzun uzun dilimlenerek kızgın yağda veya yağlanıp fırında kızartılır
diğer yanda soğan yemeklik doğranıp biraz yağda öldürünce içine sarmısaklar ve kıyma ilave edilir kıymalar suyunu çekip yağını salınca salçalar ilave edilir biraz daha kavurunca haşlanmış nohutlar,maydanoz ve bahar ilave edilip kenara alınır .Diğer yandada beşamel sosunu hazırla fırın kabına patlıcanlarıın 3/1 ni frın tepsisine diz üzerime nohutlu harç,onun üzerine beşamel sos tekrar patlıcanları tüm malzemeler bitene kadar işleme devam edin en sonunda üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 fırında kaşarlar kızarana kadar tutup sıcak servis yapın afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
gülo ablam harikasın bu tarifini en kısa zamanda denicem bayılırım sebzeli bu tarz yemeklere tam benlik paylaşımın için çokk sağol ellerine sağlık afiyetler olsun.
guaydın elıne sağlık patlıcan olan her yemeği bayılarak yerım nefıs görunuyor sevgıler
ÇOK DEĞİŞİK ÇOK BEĞENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK..
Yorum Gönder