28 Temmuz 2010 Çarşamba

KURU FASULYELİ YAŞ PASTA





MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kşğ.pirinç unu
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
1 kase ince dövülmüş ceviz içi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 su bar.toz şeker
2 çorba kşğ.mısır nişastası
1 paket krem Şanti
YAPILIŞI
4 yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpıp içine haşlanmış ve blendırdan geçmiş fasulyeleri 3 çorba kşğ.nişasta dövülmüş ceviz içleri vanilya ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra yuvarlak çemberli kek kalıbı yağlanıp içine aktarılır 170 derece fırında kek pişirilir ve soğuması bveklenilir.
Kek soğuyunca daha önce hazırlanıp soğuyan sosu ve krem şsnti ile istediğiniz şekilde süsleyip biraz dinlettikten sonra servise hazır afiyet olsun

3 yorum:

Banuca dedi ki...

Kurufasulyeli .... Hiç tatmadım, aşure içinde kurufasulye tadını çok severim ama, bu çok değişik, denemeliyim mutlaka. Hele bostanımdaki beyaz fasulyeler olsun, kurutiim, sonra.. E doğal olsun değil mi :)) Aldım tarifi, ellerine sağlık...

yurdagül dedi ki...

ellerine sağlık ablam hiç daha önçeden duymamıştım normalde kuru fasulyeyi sevmem denemek lazım tadını.

Güloanne mutfakta dedi ki...

yurdagülcüğüm ısrarla yapıp denemeni tavsiye ederim fasulye değilde daha çok kestane tatı oluyor

GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...