2 Ekim 2010 Cumartesi

BAMYA KIZARTMASI


MALZEMESİ
Yarım kilo uzun boy bamya
1 su bar.un
1 şişe maden suyu
tuz
Bir kase Süzme Yoğurt
2 diş sarmısak
Ufalanmış ceviz
YAPILIŞI
Bamyaları tuzlu limonlu suda haşlanıp una bulanıp bir yerde bekletilir.
Diğer yanda bir kaba bir şişe maden suyu , bir su bardağı un ve tuz karıştırılıp bir sos elde edilir.Haşlanan ve unlanmış banyalar bu sosa barırılıp kızgın yağda kızartılır
sarmısaklı,cevizli yoğurda batırılarak sıcak sıcak yenilir.
aaa dediğinizi duyar gibiyim ama mutlaka tatmanızı tavsiye ederim çok güzzel bir lezzet tabi bamya sevenler için bir çoğu bu güzel sebzeyi sevmezler

Günaydın dostlar yaptığım el işlerimi hemde yemek tariflerimi aynı blogta yürütmem bazı sıkıntılar getireceğini düşündüğümden yemek kısmını ayırdım bundan sonra el işlerimi bu blogda
yemekle ilgili tariflerimide GÜLO ANNE MUTFAKTA adresinde yayınlayacağım ordada beni yalnız bırakmayacağınızı ve güzel yorumlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.Blog listelerinizede eklerseniz çok memnun olacağım şimdiden hepinize çok teşekkür ederim sevgiyle kalın

2 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık değişik olmuş.

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

GÜLO ANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...